Hlavní obsah
Článek

Ve věku 62 let zemřel herec Martin Havelka, známý z filmů Balada pro banditu, Učitelka, Po strništi bos nebo ze seriálu Rédl. O skonu herce informoval režisér Jan Hřebejk.

„Smutná zpráva z Brna, zemřel skvělý herec Martin Havelka. Než se z Maňány stal Dunaj, se kterým zpívala Iva Bittová, viděl jsem je s Martinem na Kladně a nikdy na to nezapomenu. Točili jsme spolu Učitelku nebo Rédla, při jiném natáčení měl nezaviněnou autonehodu... Ach jo, sbohem,“ napsal Hřebejk na Twitteru.

Smutnou zprávu Super.cz potvrdila Kateřina Vižďová, mluvčí Městského divadla v Brně, do jehož souboru Havelka od roku 1999 patřil. Předtím působil v Divadle Husa na provázku a v Národním divadle Brno.

Havelka zemřel v pátek 2. října 2020 po vážné nemoci.

Hřebejkem zmíněná autonehoda se stala v roce 2015 při natáčení filmu Pět mrtvých psů, když vůz řízený Havelkou zasáhl tři členy štábu. Dle prvotních informací z místa nehody údajně nefungovaly brzdy. Herec byl po nehodě v šoku. „Byla to kombinace několika nešťastných náhod, kdy se zřejmě vyhýbal jinak jdoucímu komparzistovi. Bylo to neštěstí,“ uvedl tehdy Hřebejk.

Reklama

Další články

Načítám