Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herectvím začal už v dětství, průlom v kariéře Timothéeho Chalameta (24) nastal až v roce 2017 díky režiséru Lucovi Guadagninovi. Tehdy jednadvacetiletý mladík si zahrál hlavní roli v jeho filmu Dej mi své jméno, za kterou získal nominaci na Oscara a mezinárodní uznání. Další skvělé nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat.

O rok později si Chalamet zahrál v dalším úspěšném snímku Beautiful Boy v režii Felixe Van Groeningena a mimořádně plodný pro něj byl především rok 2019. Ke spolupráci ho oslovili Woody Allen (Deštivý den v New Yorku), Greta Gerwig (Malé ženy) a hlavně David Michôd, který Chalameta obsadil do hlavní role historického filmu Král o Jindřichu V.

Chalamet pochází z americko-francouzské rodiny a má starší sestru Pauline (28), která se rovněž věnuje herectví. Novinkou v její filmografii je role v seriálu HBO Max s rozpustilým názvem The Sex Lives of College Girls (v překladu Sexuální životy vysokoškolaček). Spolu s Amrit Kaur, Renee Rapp a Alyah Chanelle Scott hraje studentku prestižní univerzity. Autorkou seriálu je Mindy Kaling.

Reklama

Další články

Načítám