Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi šťastné ženy, které nemusí řešit existenční problémy. Přesto si Simona Krainová (51) uvědomuje, že existují ti, kteří tolik štěstí jako ona nemají. Modelka, která je maminkou synů Maxe a Bruna, se proto rozhodla propůjčit svůj hlas dětem, kterým se kvůli tíživé finanční situaci v rodině nedostává školních obědů.

„Můj manžel Karel mi ukázal spot projektu, řešil pracovní věci a chtěl slyšet můj názor. Musím se přiznat, že mě to okamžitě přimělo k breku, dokonce jsem nemohla pak spát a musela jsem na to myslet. Bylo to velmi emotivní, jako máma dvou dětí tyhle věci vnímám jinak. Mnohem osobněji,” říká Simona o prvním setkání s projektem Obědy pro děti, který vytvořila obecně prospěšná společnost Women For Women manželů Ivany a Pavla Tykačových.

Projekt poukazuje i na důležitý aspekt sociální exkomunikace dítěte během společných aktivit a má ambici oslovit širší veřejnost a odbourat mýty spojené s touto problematikou, abychom mohli adresovat potřebnou pomoc více dětem po celé republice.

Tento školní rok díky projektu Obědy pro děti obědvá již 7000 dětí a čísla každý den rostou. Jako matka dvou malých dětí má Simona k aktuální situaci v České republice, kde každé 10. dítě trpí nucenou absencí školního oběda, velmi osobní vztah. „Udělám maximum, aby se o možnosti přihlásit se do Obědů pro děti dozvědělo co nejvíce potřebných, a že ostatní lidé mi s tím pomůžou,” uvádí Simona Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám