Hlavní obsah
Článek

Vendula Pizingerová (52) už brzy přivede na svět potomka, kterého očekává s manželem Josefem. Prezidentka Kapky naděje se v covidových časech pustila doma do úklidu a našla archivní perličky. U fotografií svých rodičů a prarodičů si zavzpomínala na dětství.

„Prostě naši. Tedy moji rodiče. A také babička s dědou. Jak tady poklízím, nacházím poklady, moje rodiče a prarodiče, kteří mě vychovali a strávili se mnou dětství u Berounky a nejen tam. Když už jsem byla dospělá, tak si pamatuju na své nedospělé debaty o mém dětství a výchově s mojí mámou. Převážně mě vychovala moje babička, kterou jsem bezpodmínečně milovala. Byla o deset let starší než děda, kterej byl intelektuál, měl svůj svět, tak jsem mu po cestě do školy zdrhala,“ ponořila se do vzpomínek Pizingerová, jež měla dětství opravdu krásné.

„Škola u kostela, spolužáci, uhelný prázdniny, zpívání po cestě, handrkování i smích, cesty ze školy jsme si prodlužovali, prostě hezký dětství, což vidím až teď. I to, že moji rodiče a máma pro mě udělali to, co nejlíp uměli. Táta byl voják, tak to bylo někdy vostrý, ale dík za všechno,“ dodala Pizingerová.

Ona sama má pochybnosti, zda správně zvládá výchovu syna. „Já jsem sama rodičem a už dlouho taky nemám manuál na výchovu, a navíc si myslím, že jsem měkká. S Kubou jsem najednou byla sama a nebylo to pro mě jednoduchý. Přemýšlím o tom, že se teď staneme s Josefem rodiči také bez návodu, přeju si, abychom obstáli,“ doufá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám