Hlavní obsah
Článek

Kdo dospíval začátkem milénia, jistě si pamatuje na tehdy populární seriál stanice Fox O.C. o láskách i strastech mládeže z kalifornského města Newport Beach. Jednu z hlavních rolí tehdy ztvárnila Misha Barton. Jako Marissa Cooper se stala idolem mnoha teenagerů.

Barton se jako herečka prosadila už mnohem dřív, v dětství. Už jako dvanáctiletá si zahrála v hitech Notting Hill nebo Šestý smysl. Teprve až role Marissy z ní ale udělala globální hvězdu. Byla také velmi úspěšnou modelkou.

Co se popularity týče, O.C. nastavil laťku hodně vysoko. A přestože má Barton na svém kontě desítky rolí, žádná z nich hit z let 2003-2007 nepřekonala, a dodnes se o Mishe píše jako o „hvězdě O.C.“.

Před pár lety na sebe herečka upozornila excesem na balkoně svého bytu v Los Angeles, kde polonahá prorokovala konec světa a prohlašovala se za čarodějnici. Kolemjdoucí tehdy raději zavolali policii. Herečka poté nastoupila léčbu. Na svou obhajobu později uvedla, že jí někdo něco zamíchal do pití. Od té doby se naštěstí nic podobného neopakovalo.

Na psychiatrii Barton skončila už v roce 2009. „Úplně jsem se zhroutila. Byla jsem pod obrovským tlakem,“ řekla později magazínu People s tím, že děsivá zkušenost ji donutila se o sebe víc starat.

Ve společnosti se v posledních letech Misha moc neobjevuje, herecky je ale stále aktivní. Naposledy si zahrála ve filmu Spree.

Reklama

Další články

Načítám