Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak to je k neuvěření. Souboj o nejpopulárnější českou písničku všech dob To byl náš hit vyhrály Holky z naší školky. Na větvi z toho byl i Standa Hložek, který ji v roce 1982 nazpíval spolu s Petrem Kotvaldem, a na první dobrou prodali milión desek. "Byla to neskutečná doba. Nikdy jsem s takovým úspěchem nepočítal," řekl Super.cz Hložek.

Jako rodáka z Moravy a milovníka cimbálovky, který s ní nyní vystupuje, nadchla Hložka i podoba písně, kterou ztvárnili Tomáš Savka, Roman Vojtek, Jiří Škorpík a Pepa Vágner, jenž je synem skladatele písničky Karla Vágnera.

Po neskutečných úspěších s kolegou Kotvaldem se Hložek věnuje různým druhům muziky. "Díky tomu, že nás milovaly všechny generace, moderoval jsem i pořady pro děti jako Vega nebo Magion, dětská představení dělám pořád. Kromě toho jezdím s vlastními koncertními vystoupeními, koncerty máme i s Petrem Kotvaldem. A moje slabost je cimbálovka. Ale kvůli tomu, že po mně chce publikum pořád moje staré hity, tak se i cimbálovky naučily právě Holky z naší školky a nebo Krejčího. A já k tomu hraju na kytaru," svěřil Hložek.

Reklama

Další články

Načítám