Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Monika Zoubková (47), známá jako doktorka Tereza Benešová z Ordinace v růžové zahradě 2, dokončila během karantény svou první knihu, na které pracovala dva roky. Jako svou autorskou prvotinu zvolila knihu pro děti, kterou pojmenovala Brok, Flek a strašidla.

„Mám hrozně ráda strašidla, ráda se i bojím a dodnes mám strach ze tmy. Ráda svým dětem čtu, takže jsem vymýšlela, co by mohlo děti bavit, aby se nebály. Nakonec jsem přišla se strašidly, která napravují pejsci. Aby nebyla (strašidla) zlá, ale aby naopak dokázaly děti rozesmát,“ svěřila Super.cz herečka na slavnostním křtu.

Ona sama se svým strachem bojuje dodnes. „Moje děti to mají po mně, v noci jim zapínám světýlka, záchytné body, já to mám taky ráda. Když je opravdu pekelná tma, tak se necítím dobře,“ přiznává.

Podobně jako ostatní umělci měla i Monika během koronavirové pandemie strach o budoucnost a živobytí. Když se zrušila veškerá divadelní představení i natáčení a zůstala doma, začala si pohrávat s myšlenkou, že zkusí novou profesi. „Při té nejistotě, že se na podzim divadla neotevřou, jsem začala uvažovat o jiné práci. Třeba, že půjdu dělat dabing, nebo i něco docela jiného, já se práce nebojím. Baví mě psaní, ale tím se člověk taky moc neuživí. Dál jsem uvažovala o hlasových profesích a taky miluju knihy, ráda čtu, takže připadala v úvahu i nějaká práce v nakladatelství,“ prozradila herečka.

Nebojí se ani manuální práce, ale stále doufá, že se blýská na lepší časy a bude moci zůstat u hereckého řemesla, které miluje. „Uvažovala jsem o práci v zahradnictví, a dokonce jsem dostala jednu nabídku. Nakonec z toho sešlo, ale mám ráda přírodu a zvířata, takže klidně něco takového. Hledala bych prostě něco, k čemu mám vztah, aby to nebylo jen kvůli penězům,“ dodala s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám