Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák David Deyl si musel počkat třináct let, než ho začaly vnímat fanynky. Teď jich ale charismatický blonďák má jen na sociální síti třicet čtyři tisíc. A to nejen z Česka. V létě totiž získal stříbro v pěvecké soutěži, kterou sledovalo v celé Evropě osmdesát miliónů diváků.

David začal obesílat vydavatelství se svými písničkami už ve čtrnácti, teď mu bude sedmadvacet a konstatuje, že se mu drzost zúročila. Vydal už dvě desky a skladby z nich patřily k nejhranějším v rádiích. Před dvěma roky vydal desku Hlavolam. "Dva singly patřily mezi nejhranější skladby v rádiích, teď se hraje singl Lež a nech si lhát, který mi napsal Xindl X, z mé druhé desky Zásah, který teď podle statistik čtvrtou nejhranější písní rádiích," řekl Super.cz. Zpěvák věří, že fanynky zaujal nejen díky svému vzhledu, ale i díky zpěvu.

David byl letos v létě druhý v soutěži v Bělorusku, která je po Eurovizi největší v Evropě, má dvacetiletou tradici, během níž se nikdo z Česka nebo Slovenska neumístil, a účastnili se ho zástupci z pětadvaceti zemí. "Byl to takový malý zázrak. Kromě postsovětských zemí tam byli i zpěváci z Itálie, Finska nebo Švédska a opravdu to sledovalo kolem osmdesáti miliónů lidí," vysvětlil David.

David Deyl momentálně samostatné koncerty nemá. Třikrát týdně je ale k vidění na různých akcích a připravuje turné společně s kapelou Embassy, jejímž lídrem je přítel Martiny Gavriely Marcus Tran.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám