Hlavní obsah
Článek

Dětství této zpěvačky nebylo právě veselé. Její otec byl velmi přísný a často na malou dívenku vztáhnul ruku. „Mlátil mě. Normálně mě bil. A když mě máma bránila, tak ji schytala taky,“ přiznala. Ani její dospělý život ale nebyl procházka růžovou zahradou.

Svou kariéru začala v šedesátých letech konkurzem v divadle Semafor a spoluprací s kapelou Olympic. V roce 1965 si jí v Praze všimli hudebníci z Anglie a pozvali ji na třítýdenní pobyt do Londýna. Tam zpívala v rozhlase, vystupovala v televizi, psalo se o ní v tamním tisku. Zdálo se, že má našlápnuto na skvělou kariéru. Tu ale ukončil osmašedesátý rok a její emigrace do Německa.

V Mnichově zůstala Yvonne Přenosilová (76) celých 26 let. Její slibně rozjetá kariéra tam ale uhasla. Pokusila se sice prorazit, ale neúspěšně. Živila se proto jako letuška, později nastoupila jako redaktorka Rádia Svobodná Evropa.

V Německu se také seznámila se svým budoucím manželem, právníkem Schuckmannem. Jejich manželství ale po šesti letech skončilo a ona zůstala sama se synem Maximiliánem. Jenže ta nejhorší bolest měla zpěvačku teprve potkat. V roce 1994 se spolu s Maxem měla vrátit zpět do České republiky, ale tehdy čtrnáctiletý chlapec se rozhodl, že zůstane s otcem v Německu.

„Čtrnáct dní před stěhováním mi Max řekl, že nikam nepojede. Měla jsem na výběr, buď ho donutit, nebo ho tam u táty nechat,“ řekla Yvonne v pořadu Třináctá komnata. Nakonec se rozhodla, že svého pubertálního syna v Německu nechá. Nikdy se s tím ale nesmířila. „Pořád jsem doufala, že zavolá a řekne, abych si pro něj přijela. To je bolest, která se nedá slovy popsat. Já tady kolikrát bulím a ví to jen pár lidí. Už je ten fracek velkej a přesto mě to bolí,“ uzavírá zpěvačka se smutkem v hlase.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám