Hlavní obsah
Článek

Je to už čtyřiadvacet let, co Michael Jackson (†50) poprvé a naposledy navštívil Prahu. Jeho nezapomenutelný koncert, na kterém zněly největší hity a skladby z alba HIStory tenkrát sledovalo víc než 120 tisíc nadšených fanoušků. Zážitek z písní krále popu si teď mohou připomenout.

Do Prahy míří show s názvem Michael Jackson Live Tribute. Do Fora Karlín ji 2. října přiveze jediný oficiální Jacksonův dvojník, španělský umělec Sergio Cortes, který přináší autentickou podobu se zesnulým zpěvákem, dokonalý hlas, pohyby i originální kostýmy. Osmačtyřicetiletý rodák z Barcelony byl Jacksonovi navíc blízký, spolupracoval s ním, a dokonce za něho občas zaskakoval.

Do Prahy se těší. „Michael byl populární na celém světě a vím, že měl a stále má velkou fanouškovskou základnu i v České republice. Věřím, že mu všichni společně vzdáme v Praze hold. Už se toho nemůžu dočkat,“ uvádí.

Prozradil také, jak trávil poslední měsíce, kdy i jemu narušila plány koronavirová pandemie. "Když to vypuklo v Číně, všichni jsme o viru slyšeli. Pracoval jsem v Evropě, měl jsem mnoho plánů a připravoval světové turné. Když virus dorazil do Evropy a začala se zavádět omezení na cestování, byl jsem ve své zemi, ve Španělsku. Jsem si jist, že nikdo nebyl připraven na podobnou situaci, jako je tato, která ničí svět," míní.

"Na emocionální úrovni mě to ovlivnilo, protože jsem nerozuměl tomu, co se děje ve světě. Na profesionální úrovni jsme samozřejmě zrušili všechna plánovaná vystoupení, která jsme připravovali mnoho měsíců, a přesunuli jsme je na jiné termíny. Jsem člověk, který žije přítomností, ze dne na den. Samozřejmě vás ovlivní, když se zhroutí pracovní plány, ale v tomto případě, kdy svět zažívá pandemii, je na prvním místě zdraví rodiny a zdraví světa obecně. Není místo pro profesionální nebo osobní ambice," myslí si zpěvák.

Do Prahy se sice chystá až na začátku října, ale cestovat už začal. "Nemůžete žít ve strachu, to by byla chyba. Musíte mít ale na zřeteli bezpečnostní opatření a pokračovat v životě. Já se chystám na cesty za hranice už v září. Pokud jde o Prahu, nemám tady oblíbené místo, mám ji rád celou, místní zvyky i lidi," doplnil.

Na koncert 2. října v souladu s vládními opatřeními organizátor zajistil vše tak, aby splnil hygienická opatření. Vnitřní prostor je rozdělen do sektorů po 500 osobách s vlastním sociálním zařízením pro každý sektor tak, aby vyhovoval všem přísným bezpečnostním a ochranným požadavkům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám