Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku předvedla svou kolekci pro podzim a zimu také Vanda Janda. Aktuální linie slovenské návrhářky působící v Česku se nese v duchu osmdesátých let. Hlavní inspirací se stala babička designérky Alicie, která před pár měsíci náhle zemřela. „Babička odešla v době korony. Důvodem jejího skonu ale nebyl koronavirus,“ říká smutně Vanda.

„Byla to oslava nejkrásnější části života, který prožila. Zkopírovala jsem střihy, které jsem zdědila, objevila se tam její barevnost. Pokud člověk vnímá v mládí nějaké prvky, tak si je nese po dobu celého života. Ta jsem to vnímala i u své babičky, která ve zvonových kalhotách, se zvýrazněnými rameny a s vycpanými boky chodila celý život,“ usmívá se designérka.

Vandino krédo zní ’Full Time Diva’. Jako divu mladá umělkyně vnímá svou maminku, ale i zesnulou babičku. „Všechny ženy v mé rodině jsem považovala za své ikony. Každá mi věnovala něco z mentální nebo estetické stránky, či lásku k módě,“ svěřila se návrhářka, která o své babičce mluvila s dojetím.

Na přehlídce samozřejmě nechyběl Vandin partner, režisér Slávek Horák. Autor výrazného snímku letošního roku Havel věnoval Vandě obrovský pugét lilií.

Reklama

Další články

Načítám