Hlavní obsah
Článek

České hvězdy pláčou pro Jiřího Menzela (†82). Na sociální síti se od včerejší noci množí kondolence vdově Olze Menzelové (46) a přibývají vzpomínky na oscarového režiséra. Osobnosti, které mají tu možnost, přidávají společné fotky a smutek neskrývá ani bývalá první dáma Dagmar Havlová (71).

"Umřel Jirka Menzel. Čest jeho památce," napsala Havlová na Instagram, přidala srdce a zvláštní fotku červených dlaždic. Pod jejím statusem se okamžitě objevily stovky reakcí. Smutek z odchodu Menzela vyjádřili plačícími emotikony či černými smutečnními srdci Monika Absolonová, Ester Geislerová, Michaela Kuklová, Chantal Poullain nebo Miro Žbirka.

"Zemřel Jiří Menzel. Děkuji mu za všechno, co pro nás udělal. Sbohem, pane!" napsal na Twitter režisér Jan Hřebejk a přidal společnou fotku.

Také režisér Jiří Strach smutní. "Zemřel Jiří Menzel. Naše zpupná generace ho vyštípala z místa vedoucí katedry režie FAMU. Nikdo neměl koule se ho tehdy zastat, včetně mě. Vyčítám si to dodnes, že jsem mlčel. Odpusťte nám, Jirko, jsme jen hovna u cesty," napsal drsný vzkaz do nebe.

"Jiří Menzel. Jirka...," napsal stručně Jan Hrušínský a přidal několik fotek s oscarovým režisérem, kde je na snímku s ní buď on nebo jeho otec Rudolf Hrušínský. Společný snímek přidala také herečka Veronika Žilková. "Sbohem do nebe skvělému a milovanému režisérovi i herci. R.I.P. Jiří Menzel," napsala.

Reklama

Další články

Načítám