Hlavní obsah
Článek

Mezi Čechy, kteří neměli možnost se po uzavření hranic vrátit ze zahraničí do rodné země, se zařadila také Tereza Kerndlová (37) a její manžel René. Dvojice zůstala v Marbelle. „Asi se nám už nikdy nestane strávit sto deset dní ve Španělsku,“ zavzpomínala na chvíle v pronajatém domě na jihu Španělska zpěvačka.

Kerndlová popsala, jak složité bylo dostat se domů. Vlastně v podstatě nemožné. „Pocit bezmoci, že se nemůžeš vrátit, byl nepříjemný. Snažili jsme se vrátit všemi možnými způsoby. Kontaktovali jsme ambasádu, repatriační autobusy byly osm set kilometrů daleko a neměli jsme jak se tam dostat. Dokonce se nabídli kamarádi, kteří byli ochotní pro nás přijet, ale nařízení tomu nepřála. Uvažovali jsme dokonce o tom, že si koupíme auto, ale ani to nešlo, nic nefungovalo,“ krčí rameny Tereza. V cizině s manželem zůstali víc jak tři měsíce.

V karanténě, kdy spousta vztahů nevydržela, manželství Terezy a Reného spíš posílilo. „Tím, že je náš vztah silný, tak jsme dokázali tu dobu ve Španělsku přežít, a dokonce si to užít,“ říká zpěvačka a někdejší moderátorka hudební soutěže The Voice.

I s ohledem na svůj poslední dramatický pobyt v cizině se teď Tereza cestování obává. „Přijde mi zbytečné cestovat. Navíc můžeme využít ten krásný letní čas, který tady panuje. Nerada bych odcestovala někam, kde by mě zase zavřeli,“ vysvětluje Tereza, kterou jsme zpovídali po jejím vystoupení na desátých narozeninách kliniky estetické chirurgie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám