Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o úmrtí hollywoodského herce Chadwicka Bosemana zasáhla celý filmový svět. O nemoci, které podlehl, veřejně nemluvil. Zemřel doma v Los Angeles, bylo mu 43 let.

Boseman od roku 2016 bojoval s rakovinou tlustého střeva. „S nesmírným zármutkem oznamujeme, že zemřel Chadwick Boseman. Chadwickovi byla v roce 2016 diagnostikovaná rakovina tlustého střeva ve třetím stádiu, s nemocí, která postoupila do čtvrtého stádia, bojoval poslední čtyři roky,“ zveřejnila rodina.

Navzdory diagnóze a léčbě Boseman, známý mj. z filmů Black Panther, Captain America: Občanská válka, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame nebo 21 Bridges, nepřestal pracovat.

„Byl to skutečný bojovník, Chadwick to všechno zvládl a natočil mnoho filmů, které jste si zamilovali. Snímky od Marshalla přes Bratrstvo pěti po Ma Rainey's Black Bottom a další byly natočené během a mezi bezpočtem operací a chemoterapií,“ uvedla rodina v prohlášení.

Reklama

Další články

Načítám