Hlavní obsah
Článek

S těžším průběhem koronaviru se potýkají Veronika Kopřivová (33) a Miroslav Dubovický. Bývalá partnerka Jaromíra Jágra (52) a bronzový Muž roku z roku 2016 jsou v domácí karanténě, ale Míra jednu chvíli skončil i v nemocnici, kde mu nejprve dělali nejrůznější vyšetření, aby záhy zjistili, že je pozitivní na covid.

„U Míry to propuklo minulou neděli. Ze dne na den mu bylo opravdu špatně, dostal vysoké horečky, měl nepříjemné stavy, motala se mu hlava,“ řekla Super.cz Kopřivová, která si myslí, že takzvaná chytrá karanténa moc nefunguje.

„Nemají to vůbec pod kontrolou. Po dvou dnech od oznámení pozitivního výsledku nám z krajské hygienické stanice volali a oznámili nám, že nám začíná karanténa. Nahlásili jsme kontakty osob, se kterými jsme byli za poslední týden v kontaktu. Už jsou to ale tři dny (stav k 26. 8. - pozn. red.) a zatím se nikomu podle všeho nikdo neozval,“ posteskla si Kopřivová.

„Naštěstí lidé kolem nás zatím žádné příznaky nemají. Všude se hlásí, jak funguje chytrá karanténa, ale já jsem skeptická,“ kroutí hlavou bývalá misska, které vadí hlavně nedostatek informací: „Bohužel jsme ani nedostali radu, co dělat, a co máme očekávat,“ dodala s tím, že jí nejde ani tak o ně, jako spíš o starší či nemocné občany.

„Jako mladí lidé, kteří se otužují a jedí zdravě, koronavirus zvládneme překonat, ale nedovedu si představit, jak to dělají v této situaci senioři nebo oslabení lidé, které tato nemoc může hodně zasáhnout, a v případě, že nemají dost informací, tak dost tápou a musí to být dost nepříjemné,“ uzavřela Kopřivová.

Reklama

Další články

Načítám