Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Daniela Kolářová má na svém kontě celou řadu skvělých filmů. Noc na Karlštejně, Léto s kovbojem, Na samotě u lesa, Setkání v červenci, Lucie, postrach ulice, Obecná škola, Akumulátor 1, Kawasakiho růže, Vratné lahve nebo Kulový blesk. A to je jen zlomek z hereččiny bohaté filmografie.

Kolářová nepatří k herečkám, které by se nemohly nebo nechtěly dívat na své filmy. „Když na film náhodu natrefím v televizi, tak se vydržím koukat až do konce. Mám ten film ráda. Byla to hezká práce. Taková, řekněme, poloilegální. Podařilo se tam dostat to, co tam být nemělo,“ vzpomíná na legendární Kulový blesk, v němž si zahrála Knotkovou. Jejího muže ztvárnil Josef Abrhám (†82).

„Když se řekne Kulový blesk, tak se mi na první dobrou vybaví mašinka se slivovicí, kterou měl pan Smoljak v bytě. A z hlášek mě vždycky dostane výraz ,směroplatnýʻ, který říká babička Jechová (Milada Ježková - pozn.),“ řekla herečka.

Snímek, který si diváci mohou připomenout ve čtvrtek na Prima MAX, vznikl před dvaačtyřiceti lety, na oblíbenosti neztrácí ani dnes, a to především díky inteligentnímu humoru tvůrců Ladislava Smoljaka (†78), Zdeňka Svěráka (88) a Zdeňka Podskalského.

Reklama

Další články

Načítám