Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová česká komedie Štěstí je krásná věc s Petrou Hřebíčkovou (44) a Karlem Zimou v hlavních rolích se za pár dní objeví v kinech. V romantické komedii vedle dvou písní Richarda Müllera zazní i známý hit Mumuland v podání Petra Kotvalda. Nejen jako hudební doprovod filmu, zpěvák se objeví i na plátně.

Hit, který se svého času kradl do hlav všem, kteří si alespoň občas zapnuli rádio, vznikl v roce 2001 a Petr Kotvald se při jeho vzniku inspiroval od britské taneční kapely KLF, která v písni Stand by The JAMs zpívá o ztraceném kontinentu Mu, jenž se podle pověstí nachází kdesi v Tichém oceánu. Pro Kotvalda song na počátku nového milénia znamenal velký comeback.

Píseň si oblíbila i postava Jany v podání Petry Hřebíčkové, pro niž manžel Čenda (Karel Zima) přichystal překvapení v podobě známého zpěváka. „Úplně jsem si to podle popisu ve scénáři neuměl představit. Papír přece jen snese všechno. Teď mám za sebou první klapku a moc se mi to líbí. Je to zábavné,“ komentoval svou účast v průběhu natáčení Kotvald: „Jsou to pro mě nové vody. Je to fajn.“

Hřebíčková následně přiznala, že byla jako malá fanynkou dvojice Petr Kotvald a Standa Hložek. „On byl strašně fajn a profesionální. Zírala jsem na to jako blázen. Samozřejmě to bylo bizarní, takže jsem nemusela vůbec hrát, že se směju," prozradila herečka o zkušenosti s Kotvaldem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám