Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Divadelní prázdniny chtěli tvůrci nové verze muzikálu Rebelové využít ke zkouškám. Už na začátku letních prázdnin se proto začalo zkoušet přímo na prknech Hudebního divadla Karlín v reálných kulisách.

Naneštěstí byl u jednoho ze členů ansámblu diagnostikován koronavirus, a tak bylo nutné zkoušky zastavit. „O pozitivním případu jsme byli informováni 9. srpna. Byl bezpříznakový a k nákaze došlo mimo divadlo zřejmě 31. července,“ řekl tiskový mluvčí divadla Tomáš Matějovský o pozitivním případu jednoho z členů castu. „Jeho kolegové se s ním mohli setkat v prvním srpnovém týdnu, přesněji mezi prvním až šestým srpnem,“ upřesnil.

Vedení divadla nenechalo nic náhodě a po konzultaci s hygienickou stanicí poslalo zúčastněné na testy. „Test hned 10. srpna podstoupili všichni, kteří mohli být s nakaženým v přímém kontaktu, preventivně byli otestováni i ti, kteří mohli mít kontakt zprostředkovaný přes další osobu,“ objasnil Matějovský.

Zítra pro členy ansámblu končí karanténa a bude se moct pokračovat ve zkoušení. Termín prosincové premiéry tedy podle všeho není v ohrožení. „Naštěstí máme ještě na začátku září dostatečnou časovou rezervu, kterou tímto samozřejmě využijeme,“ doplnil Matějovský.

Jedním ze zpěváků, kteří museli do karantény, byl i účastník nadcházející show Tvoje tvář má známý hlas Martin Schreiner. Zajímali jsme se o to, zda a případně jak to zasáhne do natáčení. „Martin Schreiner je v karanténě, se kterou Tvář nemá nic společného. Zde jsou všichni účinkující i celý štáb s negativními výsledky. Natáčení první epizody tak není ohroženo,“ napsal Super.cz PR koordinátor pořadu Vojtěch Boháček.

Reklama

Další články

Načítám