Hlavní obsah
Článek

Zkoušet začínali ještě v rouškách, teď je hotovo. Evu Holubovou (65) čeká premiéra Revizora Nikolaje Vasiljeviče Gogola, kterou v divadle Studio DVA nazkoušela nejen z pozice herečky. Jde o její režijní debut.

„V podstatě nepřišel jako první nápad režírovat. První nápad jsme měli s Bobem Kleplem zahrát si Gogolova Revizora! A pak jsme hledali režiséra, který se nebude snažit vylepšit Gogola, který se nebude bát inscenovat tu hru tak, jak ji zamýšlel, který ho bude ctít jako hlavní autoritu celého projektu,“ uvedla Holubová.

Na klasice divadelních scén ji oslovila nadčasovost tématu, trefné vystižení lidských vlastností, povah i společenských situací. „Mým záměrem není vytvořit Gogolova Revizora podle Evy Holubové. Naším záměrem je vytvořit Revizora tak, jak a proč ho napsal Gogol. Originalita a novotářství jako plán a za každou cenu jsou jalové počiny,“ míní.

Na dotaz fanoušků na Instagramu, zda je nervózní, herečka mj. napsala: „Nevím! Už ne a ještě ne! Je to zvláštní, během zkoušení jsem prošla různými etapami, naplňovala jsem stádium štěstí i zoufalství, blíží se premiéra a konec zkoušení a já jsem vnitřně klidnější a klidnější,“ svěřila.

Kromě již zmíněného Boba Klepla se na jevišti představí Kryštof Hádek, Iva Pazderková, Sabina Remundová, Václav Jílek, Michal Slaný či v alternaci s Holubovou Zuzana Kronerová. „Mám ji moc ráda. Cítím obrovské spříznění duší, jako by mi byla dobrou sestrou,“ uvedla Holubová na konto slovenské kolegyně.

Premiéra Revizora proběhne 19. srpna 2020 na Letní scéně Vyšehrad, kde se bude hrát do konce srpna. Od září se pak přesune do divadla Studio DVA.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám