Hlavní obsah
Článek

Od března zpěvák Pepa Vojtek (58) skoro nevystupuje. Kvůli zavřeným divadlům se nehrají muzikály a vzhledem k omezení počtu návštěvníků na akcích nekoncertuje ani jeho kapela Kabát. "Měli jsme koncert se smyčcovým seskupením InFlagranti někde u Hradce. Přišlo skoro šest set lidí. Bylo to nádherné, zpívali s námi, neodešli, ani když začalo mrholit," zmínil jediné vystoupení za poslední dobu.

Mohl by se sice účastnit koncertních open verzí muzikálů, ale to nechce. "Nemám to úplně zapotřebí. Hraju rád muzikály, ale v divadle. Nemám rád tahle vykoštěná vystoupení, kdy se sice napíše, že přijede muzikál Dracula, ale on nepřijede muzikál Dracula. Vystoupí tam kolegové, zazpívají čtyři písničky v civilu, v džínách, možná si na sebe někdo vezme nějakou paruku, a jedou domů. Z toho muzikálu lidi nemají nic. Já, když něco dělám, tak tak, aby ti lidi přišli na plnohodnotné představení," míní.

Čas tak Pepa tráví hlavně doma, kde se prý pořád nějaká práce najde. "Člověk se nějak točí okolo baráku. Jsem vyučený opravář telefonů, v životě jsem toho zažil hodně. Měl jsem hospodu, kopal jsem s partou Romů kabely, všechno umím dělat, třeba i zedničinu. V životě se neztratím. Když bylo potřeba, tak jsem pomáhal mému kamarádovi, který je můj dvorní zedník a umí úplně všechno, když bylo potřeba dodělat různé resty okolo domu a na zahradě. Teď jsem zrovna rovnal dlažbu na chodníku, protože mi ji zvedaly kořeny. Takže jsem si odřel kolena a připálil záda, protože jsem dělal do půl těla," vyprávěl nám.

Hodně se věnoval i svým nejmladším synům. "Byli jsme hodně s dětmi, protože byly taky doma. Pak už naštěstí začala škola, takže si oddechli kluci i my. Adam a Bertík, když jsou pohromadě, tak je to peklo. A to nám hodně pomáhali babička s dědou, kteří bydlí ve vesnici vedle. No a psy jsem venčil třikrát denně, takže už byli naštvaní, že je furt někam tahám," smál se.

Vídal se samozřejmě i s dalšími dětmi. S exmanželkou Libuší Rohlíčkovou má syna Matyáše, s bývalou partnerkou Sabinou Laurinovou dceru Valentýnu. "Valentýnce už je osmnáct, chodí na uměleckou školu, tak byla taky doma. Už je moje druhé dospělé dítě a jezdí jako instruktorka na tábory. Matesovi je třináct, to už je takový předpubertální věk, tak se snažíme řídit podle jeho zájmů," vysvětlil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám