Hlavní obsah
Článek

Do velkých finančních malérů se dostala zpěvačka Beyoncé Knowles (42), když odstoupila z projektu vývoje nové počítačové hry Starpower: Beyoncé, kterou na trh chtěla uvést společnost Gate Five. Ta teď požaduje odškodné ve výši sta miliónu dolarů – asi 1,9 miliardy korun. Právníci zastupující hvězdu to odmítli a požádali soud, aby žalobu zavrhl. Ten ale jejich odmítavé stanovisko smetl se stolu a nařídil soudní projednání případu.

Těhotná hvězda odstoupila od smlouvy v roce 2010, protože prý Gate Five nesplnila podmínku smlouvy – vyplacení pěti miliónů dolarů – asi 95 miliónů korun. Právníci Gate Five ale tvrdí, že smlouvu porušila právě třicetiletá zpěvačka a soudce Charles Ramos jim teď nahrál, protože zamítl žádost jejích právníků o stažení žaloby.

Podle Gate Five zpěvaččin odstup z projektu znamenal ztrátu první investice ve výši sedmi miliónů dolarů – asi 133 miliónů korun. Společnost ale přišla navíc o zisky ve výši sta miliónů dolarů a musela týden před Vánocemi 2010 propustit sedmdesát zaměstnanců.

Případem se bude dále zabývat Vrchní soud na Manhattanu a právní tým zastupující Beyoncé čeká těžký boj.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám