Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když meteorologové vydají nějaká varování, jako první by si je měl brát k srdci zpěvák a lídr kapely Olympic Petr Janda (81). V červnu ho přívalové deště na Moravě stály statisíce. Valící se voda zaplavila sklep i garáž, strhla zeď a zničila příjezdovou cestu k jejich rodinnému penzionu Niva v Bílých Karpatech.

Tentokrát bouře na začátku týdny řádila v okolí jeho pozemku ve Stříbrné Skalici, kde má dům, nahrávající studio a ve vedlejším domečku na zahradě bydlí i jeho dcera Marta Jandová (50).

Zpěvák byl doma, když živly udeřily. Blesk střídal blesk a jeden z nich udeřil do devadesát let starého obrovského buku na jejich pozemku. Strom to rozčíslo vedví a část kmene spadla přímo na plot a vedení elektřiny. Proud nešel v celé vesnici.

Takhle penzion Petra Jandy poničila povodeň. Voda strhla zeď a zaplavila sklep, garáž i dvůr.

Štěstí v neštěstí bylo, že strom spadl směrem ven a nikoliv dovnitř na pozemek, takže to rockera bude stát jen opravu zmíněného plotu. "Tentokrát se skoro nic nestalo a hasiči to uklidili," řekl Super.cz Petr Janda. Hudebník měl obrovské štěstí.

Reklama

Další články

Načítám