Hlavní obsah
Článek

Když před měsícem slavila padesátiny, radovala se ze života. Baletka Eva Horáková žila svůj taneční sen, věnovala se plně profesi šéfky baletu opery Národního divadla, kterou milovala, a vychovávala desetiletého syna Juraje, který byl jejím malým princem. Jeho otec, jevištní technik David, zemřel před čtyřmi lety, ale po jejím boku byl nový partner.

O to větší šok pro všechny byl, když před týdnem nečekaně zemřela. Podlehla infarktu. Po Evě zůstal sirotek a spousta truchlících přátel, kteří ji ve středu ve Velké obřadní síni strašnického krematoria doprovodili na její poslední cestu.

"Ať je v nebi stejně šťastná, jako byla tady na zemi a počká tam na nás," vzkázal na kameru Super.cz choreograf a člen Rady Národního divadla Zdeněk Prokeš, který se s Horákovou setkával během celé její taneční kariéry. Hovořili jsme i o sbírce, kterou pro pozůstalé kolegové vytvořili.

"Byla to kamarádka a partnerka mého nejlepšího kamaráda," svěřil nám houslista Saša Kopka, jehož jsme znali jako partnera zpěvačky Michaely Gemrotové. Ten se svým kvartetem na posledním rozloučení zahrál Mišíkův Sluneční hrob, za jehož tónů viděli smuteční hosté, jichž se sešlo ke dvěma stovkám, a byli mezi nimi zejména tanečníci a tanečnice, rakev zesnulé naposledy.

Reklama

Další články

Načítám