Hlavní obsah
Článek

Fanoušci opery mají strach o pěvce Štefana Margitu. Manžel Hany Zagorové (†75) totiž na poslední chvíli zrušil svůj páteční koncert. "Svůj předvánoční koncert, který se měl konat původně v Karlových Varech, musel světoznámý tenorista Štefan Margita pro náhlé onemocnění přesunout," informoval Jiří Štilec z pořádající agentury Arco Diva.

Super.cz naštěstí zjistil, že nejde o nic vážného a další koncerty koncerty v ohrožení nejsou. "O tom, že by se nekonal další koncert 13. prosince v Hradci Králové, nikdo neinformoval," uvedl mluvčí turné, které bylo zahájeno v divadle Kalich ve středu, Jaroslav Panenka. "Mám jenom chřipku," ujistil Super.cz sám Štefan Margita.

"O tom, že mám velmi příznivé kritiky v San Francisku, se nikdo nezmíní a jeden zrušený koncert vás zajímá," rozčílil se slavný tenor. Všichni ale měli pouze strach o jeho zdraví, protože ve zprávě od pořadatelů, nebylo onemocnění konkretizováno.

V Karlových Varech Margita zazpívá 19. února 2012. Letos se jej fanoušci v Čechách, kde má první turné po pěti letech, dočkají ještě na vystoupeních v Hradci Králové, Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích.

České turné nese název Nejkrásnější muzikálové melodie. Vedle muzikálového repertoáru se dostane také na vánoční písně. „Volil jsem repertoár bližší širokému okruhu publika. Na své si tak přijdou i lidé, kteří třeba běžně na operu nechodí. A milovníci opery si zase můžou užít repertoár, jaký operní zpěváci běžně nezpívají,“ vysvětlil pěvec dramaturgii koncertů. Doprovodí ho na nich klavíristka Katarína Bachmanová, hosty budou Martina Bártová a Jan Kříž, muzikálové talenty Divadla Kalich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám