Hlavní obsah
Článek

Že se u chlapců v jistém věku mění hlas a z mužných hloubek se sem tam vrací k dětskému kvíkání, to ví asi každý. Málokdo ale tuší, že podobný proces může nastat i u dívek. Tím si ke svému zděšení nyní prochází i bezkonkurenční vítězka novácké reality show Talentmania Patricia Janečková (13). Nejenže roste do krásy, navíc ale začala mutovat a mění se jí hlas!

"Patricia dorostla do věku, kdy začíná mutovat a její hlas se bude jemně měnit," prozradil manažer Patricie Matej Drlička časopisu Život. U dívek není obvykle proces mutace (prodlužování hlasivek) tolik znát. Zvlášť zpěvačky by si ale měly v tomto období dát větší pozor na svůj výrobní nástroj. Neměly by hlasivky přetěžovat (například extrémními výškami) a měly by se více věnovat dechovým cvičením.

Patricii nedávno vyšlo cédéčko, které pokřtili Karel Gott s Evou Urbanovou, a rodiče spolu s manažerem ji paradoxně nutí, aby si místo slávy spíš užila zbytek dětství. Možná, že až dokončí proces proměny, překvapí nás ještě výraznějším hlasem, než kterým se dosud prezentovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám