Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 94 let zemřel Jan Skopeček. Jeden z posledních herců své generace odešel 27. července. Rodina, přátelé a kolegové se s ním v pondělí 3. srpna rozloučili ve strašnickém krematoriu.

„Byla s ním radost pracovat. Jan Skopeček byl úžasný člověk. Měl zvláštní smysl pro humor, a vždycky na plac přinesl pohodu, radost a smích. I když se občas tvářil jako mrzout, tak opak byl pravdou. Byl to kamarád a sluníčko,“ vzpomínal režisér Zdeněk Troška.

Rozloučit se přišli také herci Ladislav Trojan, Jan Teplý či herečka Kateřina Macháčková, která během obřadu pronesla řeč.

Skopeček za svou dlouhou hereckou kariéru ztvárnil řadu malých, ale významných rolí. Hrál například v seriálu Tři chlapi v chalupě, Sňatky z rozumu či Hříšní lidé města pražského. Diváci si jej mohou pamatovat také jako dědu z komedie Kameňák, zahrál si také ve filmu Bobule.

Jan Skopeček se narodil 19. září 1925 v Litoměřicích. Byl jedním ze zakládajících členů libeňského Divadla pod Palmovkou, kde hrál přes šedesát let. Jeho ženou byla přes šedesát let Věra Tichánková (†93), která zemřela v roce 2014. Jejich dcera Marie žije spolu s vnoučaty i pravnoučaty ve Francii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám