Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 64 let zemřel v ústraní herec a dabér Josef Nedorost. Jeho tělo bylo nalezeno v bytě v Českých Budějovicích, jak uvedla policie. Příčinu smrti by měla objasnit až nařízená pitva.

„Zemřel někdy minulý týden. Odvezli ho pohřebáci. Byla tu policie i hasiči, museli násilím otevřít dveře,“ uvedla Blesku sousedka herce.

Josef Nedorost vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění a své první angažmá získal ve Státním divadle v Brně, posléze nastoupil do trvalého angažmá v Divadle E. F. Buriana v Praze. Velice brzy diváci postřehli jeho výrazný hlas v dabovaných filmech, a díky znalosti cizích jazyků účinkoval i v zahraničních seriálech.

V osmdesátých letech šel se svou vizáží elegantního kníratého floutka doslova z role do role. Herci Josefu Nedorostovi, který svou mužnou postavu odhalil například ve filmech Pěsti ve tmě (1986), Bony a klid (1987), Anděl svádí ďábla (1988) nebo Playgirls (1995), změnila v devadesátých letech život vážná nemoc a herecká kariéra musela jít v tu chvíli zcela stranou.

Jeho kariéru zastavila těžká meningoencefalitida, po jejíž atace ochrnul. Rehabilitaci podstupoval v Kladrubech a bohužel trpěl i psychickými následky, které mu ztížily návrat do hereckého světa.

Herec žil později s maminkou v ústraní v rodných Českých Budějovicích. Ta před časem zemřela.

Hereckému dění se stranil, výjimku učinil pouze jednou, když se po letech objevil ve filmu Bony a klid 2.

Reklama

Další články

Načítám