Hlavní obsah
Článek

Pražští strážníci ve středu zachraňovali muže z Vltavy, kam spadl ze člunu poté, co kvůli aranžmá fotografií při focení modelky záměrně čeřil hladinu u smíchovského přístavu, informovaly Novinky.cz. Tou modelkou byla Eva Perkausová (30), která na lodi, surfu nebo paddleboardu pózovala pro lifestylový magazín.

„Ve středu odpoledne probíhalo na Vltavě ve smíchovském přístavu focení modelky na paddleboardu. Kolem ní záměrně čeřil hladinu nafukovací člun se závěsným motorem, který neušel pozornosti strážníků,“ řekla Novinkám.cz mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Podle té člun narazil při jedné obrátce do ocelového pilíře mola sloužícího k vyvazování zakotvených plavidel. Muže, který člun řídil, náraz vymrštil do vody. Pojistka, která má v podobných situacích zastavit motor člunu, ale nezafungovala.

Muž se snažil zachytit boku plavidla a motor zastavit. "Kdyby se neudržel, hrozilo vážné nebezpečí poranění lodním šroubem,“ popsala Ernestová.

Člun se nakonec podařilo zastavit jednomu ze strážníků, kterému se z mola podařilo přeskočit na člun a zastavil motor.

„Vím, že se tam něco takového řešilo. Řešil se pád muže do vody,“ potvrdila Super.cz informace Perkausová. „V mém případě mě ani nepřekvapilo, že se něco odehrálo. Já takové věci přivolávám,“ dodala moderátorka, která je ráda, že vše dobře dopadlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám