Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpívá operu, muzikál, operetu, zvládne i lidovky. Nejpohlednější český tenor Michal Bragagnolo, kterého známe i z Fantoma opery nebo Plesu upírů, se ale toho, že by si střídáním žánrů zničil hlas, nebojí.

"Když má člověk klasickou dobrou techniku, tak se to nekazí. Uvidíme časem, třeba za deset let budu bez hlasu a začnu se živit rukama," smál se Michal, který k tomu už má průpravu. Během nouzového stavu pracoval na stavbě domu, který si pořídil s novomanželkou Denise. "A taky jsem dělal v jedné firmě skladníka," nestydí za práci, kterou dělal, když byl v rámci kultury lock-out.

"Ale vrátit se do mojí opravdové práce bylo boží, strašně mi to chybělo, a už jsem se těšil na publikum i na kluky," svěřil nám v jihomoravských Valticích, kde jsme se byli podívat na to, jak koncertuje se seskupením 4 Tenoři.

A jak to vidí s další sezónou, až open airy skončí? "Čekají mě, doufám, tři premiéry. V Liberci, v Plzni a v Hudebním divadle v Karlíně, kde budu zpívat v operetě Netopýr," vypočítal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám