Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zářijových 95. narozenin se nedožil. Odešel jeden z posledních bardů svojí generace, Jan Skopeček, jak uvedla televize CNN Prima News. Svoje poslední roky prožil herec v domově důchodců téměř o samotě. Před časem si postěžoval, že všichni jeho kamarádi už jsou mrtví a téměř nikdo jej nenavštěvuje.

Na veřejnosti se objevil naposledy před třemi roky, kdy zakládající člen Divadla Pod Palmovkou na Pražském Hradě převzal vyznamenání od prezidenta republiky.

Skopeček za svou dlouhou hereckou kariéru ztvárnil řadu malých, ale zato významných rolí. Hrál například v seriálu Tři chlapi v chalupě, Sňatky z rozumu, Hříšní lidé města pražského či v pohádce S čerty nejsou žerty.  Nezapomenutelný byl například jako děda z populárního Kameňáku a vidět jsme ho mohli i v sérii Bobule.

Zemřel v Nemocnici Na Bulovce, kde byl hospitalizován.

Jan Skopeček se narodil 19. září 1925 v Litoměřicích. Byl jedním ze zakládajících členů libeňského Divadla pod Palmovkou, kde hrál přes šedesát let. Jeho ženou byla přes šedesát let Věra Tichánková (†93), která zemřela v roce 2014. Jejich dcera Marie žije spolu s vnoučaty i pravnoučaty ve Francii.

Reklama

Další články

Načítám