Hlavní obsah
Článek

Módní návrhářka Vanda Janda není jediná kráska, která si ve filmu Havel zahraje milenku bývalého disidenta a pozdějšího prezidentka. Podstatně větší prostor dostala herečka Bára Seidlová. Půvabná brunetka ve filmu představuje jeden z vrcholů ústředního milostného trojúhelníku.

S Václavem Havlem se Seidlová osobně setkala během práce na filmu Odcházení, režírovaném právě Havlem. „To byl zážitek naprosto neobyčejný. Když někoho vnímáte jako osobnost dramatika, spisovatele, bojovníka za svobodu a prezidenta republiky, a najednou se před vámi otevře lidská bytost, se svými lidskými vlastnostmi. To odhalení, že to není nadpřirozené monstrum, ale prostě člověk," vzpomíná na osobní setkání s Václavem Havlem Seidlová.

Titulní roli ztvárnil Viktor Dvořák. „V roli Václava Havla je pro mě Viktor přesný. Laskavý, spravedlivý, okouzlující, nesnesitelně nerozhodný. Viktor stejně jako Havel jsou zosobněním lidskosti a pokory,“ říká herečka.

Z volby Seidlové měl režisér Slávek Horák radost. „Bára Seidlová je pro mě jedno z největších překvapení. Byla ještě lepší, než jsem doufal a tušil, že bude. Neznali jsme se před tím a nikdy spolu nepracovali a musím říct, že byla naprosto senzační," dodal.

Reklama

Další články

Načítám