Hlavní obsah
Článek

Studentka Bethany Rodd (16) z britského Brightonu zažila otřesný zážitek. Dostala těžkou alergickou reakci na barvu na vlasy. Její kůže zrudla, dostala vyrážku a dívka především příšerně otekla v obličeji a dočasně oslepla. To celé se však odehrálo celý týden po prvním nanesení černé barvy na hlavu a alergie přišla až při opakování celého procesu.

Mladá Britka si přitom koupila kvalitní barvu bez obsahu chemických sloučenin PPD, nebo-li p-fenylendiaminů a parabenů, které mohou vyvolávat alergické reakce. Téměř totožný případ se přitom stal v posledních dnech již jednou, a to začínající modelce Chloe Robins, která po použití barvy na vlasy prodělala podobná muka. Ovšem její barva již zmiňované rizikové chemikálie obsahovala. Teprve čtrnáctiletá dívka musela být převezena do nemocnice.

„Bethany byla hodně opatrná, udělala si test na kůži a vše bylo v pořádku. Obarvila si vlasy a vše bez problémů. O týden později se rozhodla, že si barvu obnoví, jelikož už jí vybledla. Ale ten večer jí začala hlava hořet. Vyrazila jí vyrážka po celém těle a její tvář otekla. Stěží by ji někdo poznal. Musela jet do nemocnice, kde jí dali nějaké steroidy, ale nakonec to bylo ještě horší. Když to bylo úplně nejhorší, vůbec nemohla otevřít oči, bylo to opravdu děsivé,“ řekla její matka Ronnie George.

Bethany je alergická na penicilin a některé druhy plastů, od lékařů dostala balíček první pomoci, v němž najde injekci s lékem, pokud by se u ní opět alergie projevila. Barvení vlasů jí však jednou pro vždy zakázali.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám