Hlavní obsah
Článek

Je to 12 let, co na Katie Piper (36) dva útočníci vylili kyselinu a způsobili jí rozsáhlá zranění na obličeji a v oblasti hrudníku. Bývalá modelka od té doby prodělala přes 200 zákroků a založila nadaci věnovanou obětem popálení.

Sledujícím na Instagramu se nyní ozvala z nemocničního lůžka, kde čekala na transplantaci kůže na víčko slepého oka. Přestože tedy musela znovu pod kudlu, snažila se fanoušky podpořit motivačními citáty ze své knihy.

Po útoku, za nímž stál její žárlivý expartner, našla Katie štěstí po boku Richarda Jamese Suttona, za nějž se provdala v roce 2015. Má s ním dcery Belle (6) a Penelope (2).

Ačkoliv je šťastná v soukromí a těší se i kariérním úspěchům, strašlivý útok se na Katie pochopitelně podepsal. A to nejen na jejím zevnějšku. „Musela jsem se smířit s tím, že jsem úplně někdo jiný,“ promluvila o incidentu před dvěma lety pro National Geographic.

„Zranění, jaká jsem utrpěla, vám úplně zničí tvář. Váš výraz vůbec neodpovídá vašim emocím a někdy ani nejste schopni se smát. Může vás to izolovat. Cítíte se nějak uvnitř, ale navenek to vypadá úplně jinak. Po více než 200 operacích jsem musela přijmout, že je moje tvář navždy pryč.“

Expartner Katie si za útok odpykává doživotní trest ve vězení. Jeho komplic byl však po šesti letech za mřížemi v roce 2018 propuštěn. O rok později se vrátil do vězení za krádež auta. Minulý měsíc byl však zproštěn viny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám