Hlavní obsah
Článek

Horor se šťastným koncem. Tak by se dal nazvat příběh malého Bridgera ze Spojených států. Šestiletý chlapec je opravdovým superhrdinou. 9. července se postavil mezi svou mladší sestřičku a zuřivého psa, který ho pokousal a způsobil mu rozsáhlá zranění na hlavě a v obličeji.

Po útoku Bridger popadl sestru za ruku a utíkal s ní do bezpečí. Chlapec má 90 stehů a po zákroku zkušeného plastického chirurga je už doma s rodinou a odpočívá. Příběh sdílela Bridgerova teta, která v postech na Instagramu označila všechny představitele Avengers.

Zároveň vyzvala své sledující a uživatele Instagramu, aby chlapcův příběh sdíleli, aby se dostal k co největšímu počtu lidí, a tak i k hercům. „Milujeme našeho statečného chlapce a chceme, aby všichni superhrdinové věděli, že do jejich řad vstoupil další hrdina,“ napsala k fotkám Bridgera se sestrou.

A hrdinou Bridger rozhodně je: „Myslel jsem, že pokud by měl někdo z nás zemřít, měl bych to být já,“ odůvodnil své statečné počínání po útoku.

Snaha jeho tety nebyla marná. Bridgerův příběh sdílela na sociální síti už například herečka Anne Hathaway (41) a vzkaz mu poslal dokonce i jeden ze superhrdinů, představitel Hulka Mark Ruffalo.

„Drahý Bridgere, právě jsem se doslechl o tom, co se ti stalo. Chtěl bych jen říct, že lidé, kteří riskují život pro druhé, jsou opravdovými hrdiny. Obdivuji a respektuji tvou odvahu. Odvaha neznamená povyšovat se nebo bojovat s ostatními a naparovat se. Skutečná odvaha tkví v tom vědět, co je správné, a udělat to, i když u toho můžeš přijít k úrazu. Jsi větší chlap než mnoho, mnoho těch, co jsem viděl nebo znám. S obdivem Mark Ruffalo (profesor Bruce Banner/Hulk)," dojal komentářem pod Bridgerovými snímky.

Dle slov chlapcovy tety Nicole byla rodina zaplavena dojemnými zprávami od stovek tisíc uživatelů Instagramu, a dokonce byl založen fond na podporu jeho rodiny. Obrovská síla sociálních sítí tak posloužila k dobrému účelu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám