Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak tohle bylo opravdu velké shledání. Bývalou modelku Markétu Svobodnou, která byla v roce 2000 zvolena 2. vicemiss ČR (tehdy zvítězila Michaela Salačová), jsme neviděli třináct let. Právě tehdy totiž odletěla pracovat v marketingu, který vystudovala, na řecký ostrov Rhodos, kde se poznala se svým současným partnerem a otcem svých dvou dětí.

Rodinka, včetně osmiletého Iana a čtyřleté Viviene, se vypravila na sousední Kos, kde jsme se setkali. Markétin partner Thassos totiž pracuje v cestovním ruchu a ona i s dětmi často cestuje s ním. A zdálo se nám, že se ale vůbec nezměnila. "Děkuji za kompliment, ale myslím, že nejsem stejná," smála se.

Malinko jsme se spletli, když jsme mysleli, že jsou z partnerem sezdaní, jelikož jsme věděli, že už proběhly zásnuby. Ale stále je svobodná nejen svým příjmením. "Máme to tak, že vždycky jsou důležitější plány než obřad, věnujeme se spíš cestování a výletům a svatba je v nedohlednu," krčila rameny. A v Řecku jí prý nechybí nic kromě českých borůvek a tvarohu.

Zajímalo nás samozřejmě i to, jak v Helénské republice probíhala karanténa, jelikož země u Středozemního moře měla velmi málo nemocných. "Musím říct, že Řecko zareagovalo na tuhle situaci velmi rychle a dobře. Karanténní opatření byla podobná a možná ještě přísnější než v Česku. Lidi se mohli pohybovat jenom v rámci svého bydliště. I jen pro cestování mezi městy byly potřeba formuláře. Bylo to velmi dobře zvládnuté a zachycené hned od začátku a díky tomu má Řecko k dnešnímu dni tak nízké číslo," popisovala Markéta.

K 1. červenci se i řecké ostrovy otevřely mezinárodnímu turistickému ruchu a už téměř Řekyně Markéta míní, že se tady není čeho bát. "Už se sem dá létat z většiny zemí Evropy. Tady člověk žije většinu času venku, nemačká se někde vevnitř, kde tedy jsou povinné roušky třeba v MHD nebo v hotelech u personálu. S ohledem na nařízení tady také fungují povinné rozestupy a sociální distanc. Já se tady každopádně cítím dobře," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám