Hlavní obsah
Článek

Patří k nejvýraznějším talentům československé hudební scény. Přesto jsme o Marice Gombitové (55), která nazpívala takové hity jako Vyznanie nebo Koloseum, již léta neslyšeli. Zpěvačka, která v roce 1980 po autonehodě ochrnula od sedmého obratle dolů a nakonec skončila i na vozíčku, se před deseti lety stáhla do ústraní a přestala komunikovat s lidmi. Tomu je teď ale konec! Má novou pečovatelku, přestěhovala se do nového bytu od mecenáše za pět miliónů korun a zdroje z jejího okolí naznačují, že má zase chuť zpívat!

Marikou její nepohyblivost psychicky otřásla. V roce 2001 její potíže přerostly natolik, že se s přítelkyní pečovatelkou uzavřela ve svém bratislavském bytě a z něj nikdy nevycházela. Dokonce i s rodinou přerušila veškeré kontakty, ani tatínkovi nešla na pohřeb. "Mám z okolního světa strach," vysvětlovala Marika před lety, proč nevychází z bytu. Vždyť i sousedka ji viděla za dva roky jen jednou.

Teď se však karta obrací. Koncem minulého týdne Gombitová po třech letech váhání konečně definitivně opustila svůj třípokojový byt na sídlišti v bratislavské Petržalce a přestěhovala se do novostavby do bytu přizpůsobeného pro imobilní obyvatele. Její manažerka Eva Kožejová naznačuje, že uzavírání před světem měla na svědomí bývalá ošetřovatelka Radmila Scholtzová, kvůli které se Marika také odmítala stěhovat. "Teď je vše v nejlepším pořádku," říká Kožejová pro Plus 7 dní. A má i další dobré zprávy. "Transport ze starého do nového bytu proběhl normálně, Marika měla pocit, jako by šla na koncert," říká manažerka s tím, že když už se jednou její chráněnka objevila znovu na ulici, před světem se dál skrývat nebude.

"Všichni budeme rádi, když bude Marika zdravá, spokojená a bude se dobře cítit. Potom věřím, že nebude stagnovat ani jako umělkyně," dodal k tomu mecenáš Július Hron, který byt Marice pořídil. A protože má nejlepší slovenská zpěvačka šuplíky plné prý úžasných hitů, bylo by opravdu načase, aby se vrátila na výsluní. Tam, kam bezesporu patří.

Reklama

Další články

Načítám