Hlavní obsah
Článek

Tento týden byl herec Vladimír Polívka (34) napaden noci na ulici. Skončil s pohmožděninami a otřesem mozku. Syn Bolka Polívky a Chantal Poullain dopadl ještě relativně dobře. Není jedinou známou osobností, které se staly obětí útoku.

Doslova hrobníkovi z lopaty utekl zpěvák Michal Hrůza, jehož napadli v baru ve Stodolní ulici v Ostravě. Dva mladíci ho zbili tak, že byl několik dnů v bezvědomí. Krvácel do mozku a v nemocnici byl měsíc. Dalších několik strávil v rehabilitačním zařízení. Následky si ponese celý život. Jeden z pachatelů přitom dostal jen podmínku, druhý tři roky vězení.

O kariéru zase málem napadení připravilo tenistku Petru Kvitovou (34). Muž, který se vydával za revizora kotle, ji přepadl přímo v jejím domově, v bytě v Prostějově. Nožem pořezal tenistce ruku a ze zranění se léčila hodně dlouho. Hrozilo, že už se nikdy nevrátí na kurty. Pachatel dostal jedenáct let vězení za těžké ublížení na zdraví a loupež.

Nikdo cizí, ale její známý napadl herečku a zpěvačku Veroniku Zelníčkovou. Napadl ji ve zkušebně, mlátil ji půllitrem od piva, škrtil ji a okradl. Přežila prý jen díky tomu, že ho silně kousla do ruky a utekla k sousedům. Pachatel byl odsouzen na osm let odnětí svobody.

Mim a herec Václav Upír Krejčí se zase jednou vracel domů z pracovní schůzky taxíkem, na kterého si mávl na ulici, při placení ho agresivní řidič napadl, mlátil ho pěstí a okradl. Z auta se mu naštěstí podařilo utéct.

Kvůli své barvě pleti se zase dostali do střetu s agresory zpěváci Ben Cristovao (36), Jan Bendig (30) a Tonya Graves. Cristovaa zmlátili rasisté do krve, rány mu zašívali v nemocnici. Tonyu bili a plivali na ni v restauraci ve Vimperku. Honzu zase opilci napadli v pražském parku hned ze dvou důvodů, protože je Rom a homosexuál.

Důkazem toho, že lidé jsou až příliš vtaženi do děje seriálů a nevnímají rozdíl mezi smyšlenou postavou a hercem, odnesl například herec z nekonečného seriálu Ulice. Jiří Štrébl skončil kvůli roli Miloše s roztrženým obočím, když mu nespokojený divák mlátil na toaletě hlavou o dlaždičky.

Reklama

Další články

Načítám