Hlavní obsah
Článek

Svou kariéru začala už v 15 letech a během krátké doby se dostala na špičku tehdejší populární hudby. Tam se tahle „malá dáma s velkým hlasem“ drží doposud. Její život ale nebyl jen o slávě. Nevyšlo jí ani jedno manželství, jednu dobu se až příliš často dívala na dno láhve a její milovaný bratr zemřel za velmi nejasných okolností.

Prvním manželem oblíbené zpěvačky Věry Špinarové (†65) byl kapelník jejího tehdejšího doprovodného orchestru Ivo Pavlík. Po 12 letech manželství ale Věra zjistila, že je jí muž nevěrný. „On mi zahnul, já jsem je nachytala v autě,“ svěřila se zpěvačka v pořadu Třináctá komnata. Něco jí její první manželství ale přece jen dalo. Ze svazku vzešel Věřin jediný potomek, syn Adam Pavlík.

Ani druhé manželství s Vítězslavem Vávrou zpěvačce nevyšlo. „Šli jsme do toho vztahu naplno. A jak rychle to přišlo, tak rychle to skončilo. Bylo to patnáctileté manželství na dálku,“ přiznala. I když se oba snažili svazek zachránit, nepovedlo se. A tehdy Věra sáhla po alkoholu. „Zrovna se nedařilo, práce moc nebylo, ale na to pivo bylo,“ vzpomíná.

Zkrachovalá manželství ale nebyla tím, co Věřin život zasáhlo nejvíce. Tím byla nejasná smrt jejího bratra Luboše na Vánoce roku 1980. „Zazvonili policajti, jestli známe někoho jménem Lubomír Špinar. No a oni nám oznámili, že je mrtvý,“ říká Věra, která ví jen to, že bratr zemřel na těžké zranění hlavy. Dodnes neví, co se tehdy vlastně stalo.

Věra je doposud jednou za našich nejoblíbenějších zpěvaček. Žije v Ostravě a je bez stálého partnera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám