Hlavní obsah
Článek

Šéfkuchař a podnikatel Ondřej Slanina, kterého televizní diváci znají z pořadu České televize Kluci v akci, otevřeně okomentoval vaření v kulinářské show MasterChef, a servítky si rozhodně nebral. Podle něj je to „jeden velký kuchařský podvod“.

„Ti lidé neumí vařit, a když vám tam někdo řekne ‚tohle jsem nikdy nedělal‘, a pak tam je nandané jídlo jako v restauraci, je jasné, že to nemůže být z jeho hlavy,“ řekl Slanina Blesku.

A spousta televizních diváků s ním souhlasí. Kritikové pořad označují za „jasný podvod“, „frašku“ nebo „příběh s předem napsaným scénářem“.

Vzhledem k pozornosti, jíž se na sociálních sítích show dostává, Nova na Slaninova slova zareagovala, a dle očekávání podvod vyloučila.

„Kuchařská show MasterChef je celosvětový formát, který má svá pravidla a zákonitosti. Držíme se přísně licence, která podvod zcela vylučuje. Výběr a zadávání daných úkolů je uzpůsobený tomu, aby soutěžící byl schopen jídlo uvařit v časovém limitu. Tvrzení pana Slaniny se tedy zakládá pouze na domněnkách, které nás překvapují vzhledem k faktu, že i on sám je součástí televizní kuchařské show. Měl by tedy vědět, že každá výroba má svá specifika, a tak není možné, aby hodnotil zákulisí bez přímé zkušenosti s konkrétním pořadem,“ napsala Super.cz PR koordinátorka Bohumila Skalická.

Slanina dnes v reakci na vyjádření Novy na sociální síti upozornil, že hodnotil „pouze kuchařskou část reality show MasterChef“, ne pořad jako celek, a že jeho angažovanost v Klucích v akci mu neubírá právo komentovat.

„Jelikož se věnuji profesionální gastronomii dvacet let, tak se domnívám, že na dotaz novinářky mohu relevantně odpovědět a komentovat gastronomickou část bez zkušenosti se zákulisím pořadu. To, že jsem součástí kuchařského pořadu (nikoli kuchařské reality show), neznamená, že nemám právo okomentovat cokoliv a kdekoliv. Stejně tak nebráním nikomu komentovat, hodnotit a kritizovat náš pořad (Kluci v akci - pozn.). Navíc fotbalu, politice a vaření přece rozumí každý,“ uvedl na Facebooku.

Reklama

Další články

Načítám