Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Megan Fox (37) už několikrát vyslovila nesouhlas s tím, jak byla na začátku své kariéry sexualizována. Díky filmům jako Transformers je dodnes vnímána jako sexbomba, ale herečka sama o takovou nálepku nikdy nestála. Na sociálních sítích se nyní bouřlivě diskutuje o tom, jak filmový průmysl vykreslil Megan jako sex symbol dříve, než byla vůbec plnoletá.

Fanoušci ostře kritizují zejména režiséra Michaela Baye, jenž obsadil Fox jako kompars do filmu Mizerové 2. Megan bylo tehdy pouhých 15 let, přesto ji postavili pod vodopád v bikinách, což některé pohoršilo.

Při konkurzu na Transformers, tehdy už devatenáctiletá, měla zase spoře oděná umývat auto před výkonným producentem filmu Stevenem Spielbergem. „K tomu bych chtěla říct, že jsem nebyla nezletilá a nikdo mě nenutil drhnout někomu vůz,“ uvedla na pravou míru.

„Pokud jde o tyto dva režiséry, nikdy jsem se během práce s nimi necítila ohrožená nebo obtěžovaná,“ vysvětlila na obranu filmařů.

Ačkoliv sama nikoho nejmenovala, nechala se slyšet, že je ve filmovém průmyslu hodně jmen, která by měla být zveřejněna v souvislosti se sexuálním obtěžováním. „Jsem vděčná za ty, kteří najdou odvahu promluvit a přinesou útěchu poškozeným. V tomto bezohledně misogynním průmyslu jsem sama zažila několik trýznivých okamžiků,“ zakončila.

Megan v loňském roce přiznala, že se kvůli tomu, jak ji svět vnímal, v roce 2009 zhroutila. Po dotočení hororové komedie Jennifer's Body - Bacha, kouše! se stáhla do ústraní a nějakou dobu neposkytovala ani rozhovory.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám