Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Petr Buchta má „štěstí“ na záporné postavy. Hrál je v detektivkách, ale i v seriálech jako Ordinace v růžové zahradě nebo Modrý kód. Za sebou už kvůli tomu má i nepříjemnou zkušenost s nadávkami od diváků.

Občas se stane, že si diváci spojí seriálový děj s realitou. Což o to, když je postava kladná, je to spíš úsměvná a milá mýlka, ale v případě rolí grázlů to může způsobit značné nepříjemnosti. „V Ordinaci jsem zabil jednu z nejoblíbenějších postav (hrála ji Klára Cibulková - pozn.), a to pak na mě řvali ‚vrahu‘,“ řekl Buchta v rozhovoru pro Právo.

A ani v Modrém kódu si to u diváků nevyžehlí. Hraje sice doktora, ale klaďas to ani tentokrát není. „O. K., ale je to doktor, těšil jsem se. No, a už jsem podle scénáře zabil dva lidi, ale neúmyslně, samozřejmě. Že i jako doktor někoho zabiju, to jsem fakt nečekal,“ uvedl.

Jeho „obětí“ se po pacientovi stane kolega v podání Aloise Švehlíka, docent Šeřík. Dostane infarkt a zemře. „Věděl jsem od začátku, že moje úloha je tady jen dočasná a že skončí takhle,“ uvedl ke konci v seriálu herecký matador.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám