Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Řada cestovek využívá tzv. Lex voucher kvůli koronaviru a uzavření hranic. Zákazníkům nabízejí místo vrácení peněz poukazy, aby si udržely dostatek peněz na účtě. Mnoho z nich, ale zákon ohýbá a využívá neznalost lidí. Nenechte se napálit i vy!

Představte si, že jste si zaplatili luxusní dovolenou v Karibiku. Pandemie ale způsobila uzavření hranic. Vy nemáte rázem ani dovolenou, ani vaše peníze. Cestovní kancelář vám totiž díky zákonu zvaný Lex voucher z 20. dubna může místo vyplacení peněz vystavit poukaz v hodnotě zájezdu. Ten platí pro dovolené, které se měly uskutečnit mezi 20. únorem až 31. srpnem 2020. Buď ho využijete, nebo za rok (tedy od 31. srpna 2021) máte nárok na vrácení peněz.

Problém je, že když narazíte na nepoctivou cestovní kancelář, může vám nabídnout podepsání nové dohody. Ta se na oko může tvářit velmi líbivě. Ať už jde o jiné cestovní benefity, prodloužení doby trvání voucheru a podobně. Problém je, že když tuto dohodu podepíšete, většinou s tím i ztrácíte původní možnost zpětného vyplacení peněz, pokud poukaz nevyužijete.

Foto: prodejpoukaz.cz
Poukaz Lex voucher musí splňovat jasně daná kritéria

I přesto, že narazíte na poctivou cestovku, nevyhnete se dlouhému čekání na vrácení peněžních prostředků po uplynutí platnosti voucheru. Nikdo navíc nezaručí, zda vláda čekací lhůtu neprodlouží. Hrozí tak, že budete na peníze čekat ještě déle, než se původně myslelo. A pokud byste se chtěli soudit, počítejte s investicí až několika desítek tisíc do soudního řízení.

Naštěstí existuje řešení, kdy své peníze můžete dostat prakticky okamžitě. Služba Prodejpoukaz.cz vám dovolí přeprodat váš stávající cestovní poukaz a dostat okamžitě na ruku drtivou většinu z ceny poukazu. Bez dlouhého čekání, bez složité administrativy, bez rizika. „Velice nás mrzí, že se řada lidí vinou ekonomické recese a pandemie koronaviru dostali do složité ekonomické situace. I proto jsme založili projekt Prodejpoukaz.cz, který dává lidem do ruky nástroj, jak své úspory mohou získat velmi rychle zpět, zároveň slouží i pro běžné zájemce, kteří chtějí zlevněnou dovolenou,” zmiňuje jednatelka společnosti, která stojí za iniciativou Prodejpoukaz.cz.

Další články

Načítám