Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V osmdesátých letech byli největšími hvězdami slovenského popu a jejich podobizny zdobily tapety snad v každém druhém dívčím pokojíku. Peter Nagy (64) a Pavol Habera (61) si slávy užívali, sami si ale nikdy nepřišli na jméno. Zatímco Haberovi byl Nagy víceméně lhostejný, naopak to bylo horší. Peter Nagy na svého kolegu příšerně žárlil!

Vypráví to alespoň slovenský hitmaker a producent Július Kinček (54), který před lety z obou udělal hvězdy. Začínal s Nagym, až pak přešel k Teamu a Haberovi. A to dodnes Nagy nemůže vydýchat.

Nagye kdysi coby scénárista pořadu 5xP prosadil do hitparády, kterou s Profesorem Indigo s přehledem vyhrával dalších pět měsíců. Přemluvil ho i k tomu, aby šel na sólovou dráhu a nenahrazoval v kapele Modus Mira Žbirku. Peterovi prý rychle stoupla sláva do hlavy. „Měl manýry protivné rozmazlené hvězdy. Byl nepříjemný, nedalo se s ním téměř na ničem dohodnout, jezdil rychle autem, přinutit ho k tomu, aby udělal nějakou věc, byl velký problém. Naštěstí to hloupé období trvalo jen pár měsíců. Dnes už je to příjemný, pohodový člověk,“ prozradil slovenskému týdeníku Plus 7 dní Kinček. Později, téměř před revolucí, pak dal dohromady Pavola Haberu s Teamem a to byl začátek konce s jeho dosavadním koněm. Nagy opravdu nesl těžce, že mu byl Kinček nevěrný s konkurencí.

„Nenadchlo ho to. Předtím už jsem s některými lidmi spolupracoval, a to mu nevadilo. Kluci z Teamu po vydání prvního alba ale začali stoupat rychle nahoru, z čehož byl Peter mírně podrážděný. Pochopil, že v Haberovi mu roste zdatná konkurence. Já však Peterovi nikdy neslíbil lásku až za hrob. Vyvrcholilo to tím, že v roce 1990 si mě zavolal do bistra hotelu Kyjev. Tam jsme spolupráci ukončili. Pracovně jsme se už nikdy nepotkali, ale zůstali jsme blízkými přáteli,“ dodává Július Kinček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám