Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Georgia Tennant (35) pořádně vypěnila, když jí Facebook smazal fotku, na které kojila  osmiměsíční dcerku Birdie. Manželka herce Davida Tennanta se rozhorlila, že sociální síť fotografii zbytečně sexualizuje, a kritiku zaměřila přímo na zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga.

Černobílý snímek sdílela na Instagramu a v jeho popisku si vylila srdce. „Vyřeš si ty sra*ky , nebo za tebou přijdu a vystříkám ti mléko do oka,“ vzkázala Zuckerbergovi.

Sociální síť povoluje sdílení kojících snímků, pokud matce není vidět bradavka. „Souhlasíme s tvrzením, že je kojení přirozené a krásné, a uvědomujeme si, že je pro matky důležité sdílet své zkušenosti s ostatními. Převážná většina takových snímků je v souladu s našimi pravidly,“ stojí na stránce sítě.

Čtyřnásobná maminka není obvykle na sociálních sítích tak sdílná, ale občas udělá výjimku. Jako například před dvěma lety, kdy jí lékaři díky testům včas diagnostikovali rakovinu děložního hrdla.

Georgia tehdy apelovala na fanynky, aby nepodceňovaly preventivní prohlídky a trvaly na výtěrech, které konkrétně jí zachránily život. Díky včasnému zásahu lékařů se u ní rakovina nerozvinula.

Reklama

Další články

Načítám