Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přísnější hygienická opatření, která byla kvůli koronaviru zavedena při natáčení, se dotkla i scénářů. Ty se musely upravit tak, aby se omezil fyzický kontakt herců, tedy divácky vděčné milostné a líbací scény. V tomto směru se škrtalo a přepisovalo i v Modrém kódu.

„I když jsme všichni testovaní, nosíme roušky a sundáváme je až na ostrou. A nesmíme se líbat. Dneska bychom za normálních okolností s Davidem Gránským (32) natočili polibek, ale nešlo to, a tak pusu nahradila kytka,“ popsala Patricie Pagáčová (35). „Bylo to srandovní,“ dodala ke scéně, na niž se můžete podívat v ukázce.

S takovými scénami teď mají herci pohov.

Patricie Pagáčová a David Gránský

Další novinkou je natáčení bez komparzistů. Aby nedošlo ke zbytečnému shlukování lidí, nejnutnější případy natočí členové štábu.

„Maskéři jsou tu v rolích procházejících zdravotníků. Takže nás líčí v kostýmu, pak sundají štíty a jdou na plac místo komparzu. Ale i když máme podmínky pro natáčení ztížené, jsem rád, že můžeme natáčet další díly,“ doplnil Gránský.

Reklama

Další články

Načítám