Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Michaela Kuklová (56) už nějakou dobu statečně bojuje s rakovinou prsu. Momentálně podstupuje hormonální léčbu. "Cítím se dobře. Některé kontroly mám za sebou, ale čekají mě ještě další. Cítím se naprosto zdravá a věřím, že vše bude v pořádku," řekla Super.cz herečka.

"Hormonální léčba je na pět let, mám ji ještě na dlouhou dobu, ale už to zvládám líp. Je to další životní překážka, kterou musím zvládnout. Když se splaší hormony, život na chvíli zčerná, ale je to otázka čtyř dnů a zase je to pryč. Měla jsem to asi třikrát. Musím to zvládnout myslí. Mám úkol najít návod pro další ženy," řekla Super.cz Kuklová v galerii ocelových figurín, kam se vyrazila podívat.

"Ráda bych především pomáhala dalším ženám a nabádala je k prevenci. Tím, že můj karcinom nebyl vidět ani na mamografu ani na sonu, je tady hrozba, že další žena nepřijde včas. A čas je rozhodující. Měla jsem potřebu zachránit do budoucna spoustu dalších životů a doufám, že se mi to podaří," vysvětlovala Kuklová důvod, proč o své nemoci prvotně promluvila.

"Dostávám spoustu zpráv a začínám spolupracovat s organizací, která pomáhá onkologicky nemocným pacientům. Přináší mi to nová poznání, novou činnost. Jsem v komunikaci s nemocnými ženami, snad jim pomáhám," dodala herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám