Hlavní obsah
Článek

Britka Annabel Norris (20) si za svůj nepříliš dlouhý život vytrpěla opravdu hodně. Ve škole ji šikanovali kvůli zrzavým vlasům a její psychika to nevydržela. Z mladé dívky se stala anorektička balancující na pokraji smrti.

Vše začalo tím, že ji ve škole spolužáci nazývali tlustou zrzavou krávou, posílali jí hanlivé emaily a dopisy. To všechno jen kvůli barvě vlasů. Duši tehdy teprve třináctileté dívky to velmi ublížilo a Annabel začala hubnout. "Nenáviděla jsem své rezavé vlasy a svou váhu. Myslela jsem si, že mě spolužáci přijmou, pokud budu hubenější a obarvím si vlasy," říká.

Trpící dívka začala být posedlá svým vzhledem, každý týden měnila barvu svých vlasů a každý den dělala neskutečné tři tisíce dřepů. Tím ale svou negativní popularitu ještě zvýšila.

Přestala jíst, přežívala jen na dvou šálcích želé bez cukru denně a jídlo, které jí dávali rodiče, házela do koše. V té době vážila méně než třicet kilogramů.

Jejího stavu si naštěstí matka všimla a Annabel přijali do nemocnice, kde byla hospitalizována s anorexií. Začal těžký boj, ale po několika měsících díky péči lékařů dívka vážila 55 kilogramů.

„Dovolili mi jet domů, ale jakmile jsem se vrátila do školy, šikana začala znovu a bylo to ještě horší, než předtím. Vrátila jsem se ke svým starým stravovacím návykům a nadměrnému cvičení. Po osmi měsících, kdy jsem vážila něco kolem 25 kilo, jsem se vrátila do nemocnice,“ vzpomíná Annabel.

Její život visel na vlásku, kvůli slabému organismu nedokázala vstát z postele, měla slabé srdce. Jako zázrakem začala postupně jíst a po nějaké době se na svůj vzhled začala dívat jinak.

Dnes Annabel váží něco přes 50 kilogramů, pracuje jako kadeřnice a touží si otevřít svůj vlastní salón. Vyhráno ale nemá, anorexie je strašákem, se kterým bude muset bojovat do konce života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám