Hlavní obsah
Článek

Když manželka Martina Štěpánka (†63) Jaroslava Tvrzníková (71) přišla osudného dne domů, našla svého muže doma na zemi a myslela si, že omdlel. Protože se mu často stávalo, že krvácel z nosu, ani přítomnosti krve kolem něj ji nezaskočila. V tu chvíli ještě netušila, že její muž spáchal sebevraždu.

Těžká nemoc a velké bolesti vedly k tomu, že se Martin Štěpánek rozhodl dobrovolně svůj život ukončit. „Měl velké bolesti a ty už nedokázal skrýt,“ řekla v dokumentu z cyklu Příběhy slavných. „Ten den jsem měla jít hlídat mého vnuka. On se ptal, kdy se vrátím. Když jsem pak přišla o tři čtvrtě na sedm domů, on klečel ve své místnůstce na zemi. Já jsem myslela, že omdlel. Bylo šero, všechno zhasnuté. Chtěla jsem ho probudit, to nešlo, tak jsem rychle volala doktora. Měl všude krev, ale on velmi často krvácel z nosu, takže mě tohle neudivilo. Já jsem se ho jen snažila rozdýchat a viděla jsem, že to nejde,“ líčí hrůzné okamžiky Tvrzníková.

„Pak přišli doktoři a ti to taky hned nezjistili, takže mu dávali měřidla na srdce a tak. A najednou ten jeden říká, že má díru v hlavě. A tak se na mě otočil a řekl mi, že můj muž se zastřelil,“ líčí, jak se zprávu o manželově skonu dozvěděla. Přes velký smutek však rozhodnutí svého muže chápe. „Já si myslím, že to udělal, protože to chtěl udělat, protože takhle chtěl skončit, když to jinak nešlo,“ uzavírá.

Reklama

Další články

Načítám