Hlavní obsah
Článek

Divadlo Studio DVA otevírá mezi prvními v Praze svoji open air scénu. První letošní diváky na Letní scéně Vyšehrad přivítá ve středu 10. června. Vedle osvědčených a divácky úspěšných titulů uvede i dvě novinky.

15. června bude mít premiéru hra Duety s Monikou Absolonovou (47) a Filipem Blažkem (50), v srpnu pak divadlo uvede režijní debut Evy Holubové, hru Revizor v hlavních rolích s Kryštofem Hádkem, Bobem Kleplem a Zuzanou Kronerovou.

Duety (režíruje Jakub Nvota) jsou titulem o dvou hercích, což má svá specifika. „Je rozdíl, pokud jediným vaším hereckým partnerem je žena. S Monikou jsme toho většinu prokecali, o dětech a o všem. Navíc jsem se po dlouhé době vrátil i ke zpívání, takže jsem byl víc nervní, ale Monika mi vždycky skvěle pomůže a dodá odvahu,“ říká Blažek.

S Absolonovou postupně ztvární každý čtyři postavy, tématem všech příběhů jsou vztahy. Představí se v rolích dvou životních ztroskotanců seznamujících se na inzerát, poté jako velký šéf a sekretářka, následně jako manželský pár na dovolené snů, a nakonec jako ne úplně nejmladší nevěsta a její cynický bratr.

A zatímco postava se ve hře do sňatku žene už potřetí, její představitelka má za sebou jednu zkušenost a potřebu jít k oltáři už necítí.

„Kdysi v roce 2000 jsem se také vdávala v bílém. A v roce 2003 se rozváděla (usmívá se). Moc nerozumím touze mé postavy zkoušet to znovu a znovu. Toužila jsem po dětech a ty mám. Po zkušenosti s rozvodem svým a komplikovaným rozvodem mých rodičů tu potřebu svatby prostě nemám. Postavu, kterou hraju, tak obdivuju, že do toho jde znovu a znovu,“ řekla Monika Super.cz.

V průběhu června divadlo Studio DVA hraje i na své kamenné scéně na Václavském náměstí, pro niž připravilo speciální program HRAJEME a uvádí v něm divácky nejoblíbenější komedie ze svého repertoáru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám