Hlavní obsah
Článek

Obrovskou radost má Jana Plodková (42), Petr Čtvrtníček i další herci z Divadla Na zábradlí, kteří už za pár dní začínají hrát. A oproti původnímu očekávání uvedou tři předpremiéry crazy komedie Zlatá pláž pro plný počet diváků.

Nový text Jaroslava Žváčka v režii Jana Prušinovského mělo divadlo s ohledem na situaci původně uvést ve třech uvedeních vždy pro 46 diváků. Po rozvolnění těchto opatření dává divadlo do prodeje dalších 300 vstupenek. Diváci ovšem budou muset mít nasazené roušky po celou dobu představení a divadlo bude i nadále v režimu zvýšených hygienických opatření. Bude probíhat ionizace vzduchu v prostoru divadelního sálu a diváci budou mít k dispozici dezinfekci rukou.

Tvůrčí dvojici Žváček & Prušinovský pojí spolupráce ve filmu, v televizi i v divadle. Ovšem v Divadle Na zábradlí se představí poprvé, a to s původním textem na téma: Může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí? Říká se, že kdo se snaží, dosáhne, čeho chce; ale proč se snažit, když to nikdo neocení? Mladý kluk, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík, dostane šanci, ale promění se v monstrum, které nejenže pokouše ruku, která ho krmí, ale ještě tou utrženou rukou všem nafackuje.

V inscenaci Zlatá pláž se Jana Plodková objeví jako neurotická matka, Jiří Vyorálek jako dobrácký kamioňák, Petr Čtvrtníček jako plastický chirurg i rumunský policista či Jiří Černý jako tváře zbavená lidská kreatura.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám